Oferujemy Państwu najwyższe jakości płyty silikonowe mleczne, czyli innymi słowy płyty z gumy silikonowej mlecznej. W naszej ofercie znajdują się płyty z silikonu o twardości 30 ShA, 60 ShA oraz 80 ShA. W przypadku twardości 30 ShA oraz 80 ShA jedynymi dostępnymi formatami są formatki 500×500 mm. Twardość 60 ShA występuje w rolkach 1200×10000 mm i w tym przypadku oferujemy formatki docięte na dokładny wymiar podany przez Państwa (tolerancja cięcia ok. +0/+3 mm).
Oferowany przez naszą firmę silikon mleczny jest obojętny fizjologiczne. Oznacza to, że może być przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością i substancjami spożywczymi. Na życzenie klienta zgłoszone w momencie zamówienia, możemy wystawić certyfikat zgodności z normą FDA, dopuszczającą materiały do kontaktu z żywnością.
Termin realizacji zamówienia w przypadku płyt silikonowych 60 ShA wynosi ok. 2 dni roboczych (w przypadku formatek, termin ten jest wydłużony o ok. 1-2 dni robocze). Płyty silikonowe mleczne 30 ShA oraz 80 ShA produkujemy na zamówienie w przeciągu ok. 5 dni roboczych. Dokładny termin realizacji uwzględniające obłożenie produkcji, podamy Państwu w ofercie.
Specyfikacja silikonu mlecznego:
- dostępne grubości płyt: 0,5 mm, 1 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm
- odporność termiczna: od -60ºC do +230ºC (chwilowo silikon mleczny może pracować w temperaturze nieprzekraczającej +250ºC)
- dostępne twardości: 30 ShA (format 500×500 mm), 60 ShA (format 1200×10000 mm), 80 ShA (format 500×500 mm)
- kolorystyka: im płyta silikonowa cieńsza, tym bardziej przeźroczysta – należy pamiętać, że nie jest to silikon całkowicie przeźroczysty
Płyty silikonowe do żywności:
Oferowane przez naszą firmę płyty silikonowe mleczne, posiadają dopuszczenie do kontaktu z żywnością. Należy jednak pamiętać, aby prośbę o atest zgłosić w momencie składania zamówienia. Po złożeniu zamówienia, niestety nie będziemy mieli możliwość dołączenia atestu. Nie mniej jednak z chęcią wystawiamy certyfikat zgodności naszych płyt z FDA, czyli amerykańską normą dopuszczającą materiały do bezpośredniego kontaktu z żywnością.
Odporność chemiczna:
- dobra odporność na substancje ropopochodne, takie jak oleje, smary i paliwa
- odporność na sole o niskim stężeniu
- możliwość pracy w alkoholach
- odporność na gorącą wodę
Słaba odporność chemiczna:
- wysoko stężone kwasy i zasady
- etery i estry
- aromatyczne węglowodory
- para wodna
Zapraszamy do kontaktu z naszymi handlowcami:
KOM +48 509 491 716